THANK YOU FOR BEING MY FRIEND......

Isnin, 31 Disember 2012

Paris Oh Paris..

Salam Bloggers,

Tengah menikmati minum petang ker...hehehe...esok cuti lagi...anyway saya nak ucap HAPPY NEW YEAR to all of you. Tadi dok tgh belek FB, ternampak album masa di Paris. Lama dah tak keluar berjalan jalan kat Bandar Paris..Pegi memang pegi tapi selalu bertapa dalam bilik je...ye ler bila penat tido je kejenye..dulu time muda remaja berjalan tak ingat..sekarang ni tak larat dah...

 Tak ingat dah bangunan apa ni...

 Mamat ni tiba tiba nak ambik foto dengan kami...


 Me and my friend

Ni la eifel tower


Tapi kalau selalu pergi tempat yang sama boring ler jugak..

ok until next entry,

Meeza Maureen




Saja nak testing...hehehe


Salam Bloggers,
Malam ni malam yang sunyi dan saya pun tak mengantuk lagi.
so apalagi Cik google la jadi mangsa hehehe... Saya saja nak testing html ni...
 jom tengok apa yang saya nak buat ni...
Rabbit ni tengah buat pole dance...hehehe.
 anjing ni plak syok jer tengok sambil gelak sensorang


hahaha...just a short testing story for tonight..
  

Gudnite everyone..  

Meeza Maureen 


















Sabtu, 29 Disember 2012

THE SECRET OF SWISS POWERFULL APPLE

Salam Bloggers,

Hari ni saya nak cite pasal buah epal...ada customer saya tanya bagus ke product Apple Stem Cell? Product ni memang berasas buah epal..buah buahan sudah semestinya bagus...saya kalau pasal product membersihkan muka ni memang la kena hati hati nak pilih. Selalu saya akan beli small trial pack dulu..kalau ok saya terus jadi pelnggan setia kalau tak, baik jangan. ye dak. Kalau saya yang menjual pun saya akan pastikan product tu betul betul bagus sebab saya tak nak naya orang. Saya nak semua orang nampak cantik.

Haa...ni lah pokok buah epal. Tapi yang ni special. Nama scientific nye Uttwiler Spatlauber berasal dari Switzerland. Buah epal ni boleh disimpan selama 4 bulan selepas di petik dari pokoknya. Ia kaya dengan nutrien. Di bawah adalah petikan dari Cik Google,

"Scientists found Uttwiler Spatlauber apples keep fresh even 4 months after harvesting. Uttliwer Spatlauber Apple contains a wealth of nutrients, protein and amazing vitality of the plants in operation to help the health regeneration of damaged cells."


Testimonials
Before
After
Madam Fan 53 years old
I am age of 53 years old woman and facing menopause problems. I feel my skin getting dull and I get tired easily.
However, after I consume Swisscorr Apple Stem Cell Rejuvenation Drinks for a month,my menopause sympthon getting better, my skin become more radiant and I am more energetic! Thanks alot to Swisscorr for promoting such a good product!



Before

After
Madam Tai 46 years old
Previously I have tried many different brands of supplements, however, i am not quite satisfied with the anti aging results. I am still facing laughing lines, fine lines problem, and the most worried part is that my face start sagging. However, after I start consuming Swisscorr Apple Stem Cell Rejuvenation Drinks for one month, I feel that my face getting firmer, laughing lines and fines lines reduced tremendously!



Before

After
Madam Chong 32 years old
I was having a dull, oily and uneven skin tone in the past 10 years after giving birth to my child.However, after I consume Swisscorr Apple Stem Cell Rejuvenation Drinks for two weeks, my skin become smoother, brighter and more radiant. The results are amazing! And now I am already a woman with fair,firm and smooth skin !



Haaa...tu la dia kisah sebiji epal. Jadi kalau ada product yang berasakan epal, jangan ragu ragu nak beli ye..
Sehingga kita berjumpa lagi.

Meeza Maureen 






Ahad, 9 Disember 2012

Bantal busuk afiq...

Salam Bloggers,

Mesti awak semua kenal bantal ni...beli kat ikea..cuba tengok betul betul...tak percaya...hehehe..dah hitam...kekabu pun dah nipis dan busuk...mana mana pegi mesti bawak...especially dalam kete..pasal afiq ni senang lentok dalam kete ( macam tido dalam buai ) tambah lagi ada bantal busik dia ni...( dia panggil bantal busuk nye belacan ). Kalau carik bantal busuk ni, dia tanya " Mama, mana " belacan " afiq ? " . Mula dulu tak leh nak tangkap apa yang dia carik...searang ni sebut " belacan " je ..pepaham je ler ye...ok until we meet again di lain masa.





Rabu, 5 Disember 2012

Jalan-jalan buang masa..

Salam Bloggers,

Hari ni kami sekeluarga jalan jalan buang masa...saya dan anak saya melepak sampai boring...
aduss sakit belakang duduk lama lama kat bangku ni..Sekarang kat Amcorp Mall. Tengok anak saya main sorok sorok..jap lagi nak masuk kedai buku plak..ok chan chin chaw...



Ahad, 2 Disember 2012

ARRGGHH..AHAD YANG BUSY!!!!

Salam Bloggers,

Apa buat...amacam hari ni..ada baik kah? hahah...tu la dia...busy busy pon sempat lagi berblog..sebenarnya sambil menyelam minum air...tgh dodoi anak ni...lepas ni nak kena sambung kerja lagi..ye lah laundry dah bertimbun...semenjak cuti balik kampung, balik cuti terus kerja... saya memang suka buat kerja rumah sendiri..psst..tak suka harap kan orang...i stand by my own feet...kerja perfect ker tak...still puas hati sebab sendiri buat...hehehe...

Ahad, 11 November 2012

KARNIVAL IJM LAND SEREMBAN 2

Salam blogger, hari ni ada karnival di seremban 2.. boleh la...tak ramai yang datang...ada pertandingan mewarna, tarian gangnam style pssst...sampai boring i dengar lagu gangnam ni..mcm2 version..heheheh...charity fair dan pelbagai lagi....ni tgh curik menaip blog la ni..sempat lagi sambil menjaga RC BOOTH...boring la...sakit belakang duduk lama lama kat kerusi nih...nak balikkk!!!!!! bantal dengan tilam dah memanggil - manggil...ok la i chow chin chaw dulu ye...
Baru nak start....


meeza maureen

Rabu, 7 November 2012

Homemade laksa sarawak

Laksa sarawak

Salam semua,

Semoga ceria hari ni di samping keluarga tersayang...Hari ni akak postkan foto laksa sarawak yang
akak buat sendiri...dah lama dah buat tapi baru hari ni teringat nak post heheheh....tak lah pandai sangat..first time buat sendiri..rasanya ada tapi keler ada sikit pucat ler....takpe lain kali akak buat lagi...practice makes perfect kan...kalau nak resipi boleh google jer...ok lah len kali akak cite lagi yek...

Jumpa lagi di lain post...tata...

Selasa, 6 November 2012

EBOOK PERTOLONGAN CEMAS


Bersedialah di atas kemungkinan yang akan berlaku...dapatkan ebook pertolongan cemas ini...sila klik banner di bawah..

  

RAHSIA UNIT TRUST

CLICK BANNER KAT BAWAH UNTUK TIPS :

EBOOK DAN CD PANDUAN MEMBUAT CUPCAKES


Salam semua, Disini saya sertakan link kepada kengkawan yang minat buat cupcakes..klik aje kat gambar link di bawah....




meeza maureen

Ebook RAHSIA REZEKI

Untuk mengetahui lehih lanjut lagi sila klik buku di bawah

Isnin, 6 Ogos 2012

Biskut Raya

Salam semua,

Malam malam buta ni baru lah ada kesempatan nak berblog...lama gak tak berblog ni..anyway, saya tak kemana pun..cuma busy sikit..dalam busy sempat gak buat biskut raya..first day puasa dah buat biskut..kawan tanya...awat buat awal sangat..hehehe..semangat datang takut hilang dah tak jadi plak buat nanti kan..hmmm...biskut yang paling senang nak buat...

tadaaa...biskut dahlia ;)

Dulu masa kecik kecik, mak selalu buat biskut ni tapi namanya biskut kastad..setengah orang panggil semperit...macam kari dengan gulai..

Ok lah...mata dah mengantuk...better go to sleep..tomorrow nak bangun sahur plak..

Selamat Berpuasa Semua..
Meeza Maureen

Ahad, 1 Julai 2012

Busy..busy...

Hai bloggers,

Lama tak menaip..maklum lah busy memanjang...saya baru je habis upload gambar gambar ke facebook pages...dari semalam scan, edit and upload...tinggal nak upload kat blogshop je lagi..rasa macam cepat je masa berlalu...;)..rajin rajin tu jenguk jenguk lah facebook and blogshop saya yer...

ok got to go..so many things need to be done..

until we meet again..

Jumaat, 27 Januari 2012

Umai Ikan


Ini lah umai ikan, salah satu masakkan Sarawak...kalau saya buat saya makan sendiri sebab hubby tak makan..tak reti nak makan...hehehe..senang jer nak buat...hirisan bawang merah, halia, cili, sedikit belacan ( kalau belacan tak masin tambah garam. sebab ada belacan yang buatannya tak masin ) dan pak aji jika suka. Oh ya..lupa plak.. ikan dihiris ikut saiz yang disukai. Jangan lupa limau nipis..saya selalu guna limau kasturi sebab  jus nya banyak nak kasi rendam itu isi ikan..campurkan semua bahan lepas tu letak dalam peti sejuk. Biar perap lama sikit nak kasi sedap...hehehe...dah siap..


Selamat mencuba.

Meeza Maureen


Home Alone :(

Salam Bloggers,

Happy hendaknye di samping keluarga tersayang..tak macam saye ni..sorang je kat umah...huhuhu...hubby kat L.A. anak plak kat kampung ( pasal takde orang nak jage, dah serik nak ambik bibik ). Macam - macam perasaan ada. Sunyi, rasa kehilangan, takut, seram, sedih, rindu..Semua ni membuat saya jadi stressed and depressed. Saya off duty from work dah beberapa hari ni. Esok dah nak pegi keje..

Hmmmm....apalah si kecik afiq tu buat kat umah tok die. Rindu plak bila fikirkan telatah dia yang suka menyakat tok die.. Walaupun kampung tak lah jauh sangat.. ( kat belah utara )..tapi nak ulang alik tak larat. Tak pe la. Just for a while. Once everything ok we will be together again...( tak sabar nak tunggu developer pasang meter air kat umah baru..boleh la pindah cepat - cepat ).

Oh ya cakap pasal umah baru ni..sebenarnya nak bawak parent in law dok skali. At least ada gak orang dengan si kecik kat umah time kami pegi keje, Di kampung, parent in law tinggal berdua je. Lagipun dah berusia dan tak berapa larat and kurang sihat..kalau dok sekali, kami ada dekat and bole jaga dorang.

Hari - hari saya menghitung hari....menunggu hari ceria datang...


Sekian coretan saya kali ini,

Meeza Maureen








Make up for small eyes


P Ramlee main lagu Metalica


Selasa, 24 Januari 2012

Kerang Sos Cili Kicap



Nyumm...nyum..my peberet...senang jer nak masak kerang ni..mula mula rebus kerang macam biasa (jangan overcooked)..Lepas tu tumis bawang putih yang ditumbuk halus serta serai yang dah dititik..masuk kerang, sos cili dan kicap masin..masuk aji cukup rasa ( optional )..dah siap...



Rumahku Syurgaku









Salam bloggers, ni la rumah baru yang bakal kami duduk nanti.. tengah tunggu pemaju pasang meter air jer lagi..lama betul nak menunggu. tak sabar nak pindah..apa pun belum pasang lagi..takpe la..orang kata sikit sikit lama lama jadi bukit..sabo je la..


Maharaja Lawak 1

Make Up Brushes

Salam Bloggers,

Hai, tahu kah anda berus bukan hanya digunakan untuk melukis di atas drawing paper or canvas atau untuk mengecat dinding rumah anda sahaja? Tapi juga di atas muka kita iaitu wajah kita... :) ...bukan satu macam berus je tau...haaa...macam macam berus pun ada..meh kita tengok video kat bawah ni...enjoys..


 






Pembayang mata berispirasi bunga PINK LILIES

Salam Bloggers,

Pernah tengok bunga pink lilies tak? Apa nama melayu nya entah...heheh..anyway, mari kita tengok macam mana nak mewarna  mata kita mengikut warna bunga pink lilies ni...enjoy the video..



Amacam, cantik kan? Apalagi cuba ler..

Mari ber make up...

Salam semua blogger,

Hari ni nak cite pasal make up. Saya ni kekadang suka pakai make up, kekadang malas dan suka tengok orang make up kan wajah orang lain. Kalau di kampung saya akan make up kan adik saya...hehehe....saja suka suka..mana tau ada rezeki jadi make up artis plak ( berangan kejap )..ok dengan tak membuang masa lagi..saya akan  paparkan video cara - cara memakai eyeliner yang di tunjukkan oleh Cik Michelle Phan.. Enjoys until we meet again..









COPYRIGHT @ ALL RIGHTS RESERVED