Jumaat, 27 Januari 2012

Umai Ikan


Ini lah umai ikan, salah satu masakkan Sarawak...kalau saya buat saya makan sendiri sebab hubby tak makan..tak reti nak makan...hehehe..senang jer nak buat...hirisan bawang merah, halia, cili, sedikit belacan ( kalau belacan tak masin tambah garam. sebab ada belacan yang buatannya tak masin ) dan pak aji jika suka. Oh ya..lupa plak.. ikan dihiris ikut saiz yang disukai. Jangan lupa limau nipis..saya selalu guna limau kasturi sebab  jus nya banyak nak kasi rendam itu isi ikan..campurkan semua bahan lepas tu letak dalam peti sejuk. Biar perap lama sikit nak kasi sedap...hehehe...dah siap..


Selamat mencuba.

Meeza Maureen


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tips ketika menaiki Kapal Terbang.

Salam semua,  Ni ada sedikit tips untuk anda yang nak balik kampung naik kapal terbang bersama anak anak yer.. Siapkan barang yang n...